Veelgestelde vragen over TV Nieuwe Sloot

Dit overzicht wordt geregeld aangevuld.

Banen en onderhoud park

Bij wie moet ik mankementen aan de buitenbanen melden (bijvoorbeeld: het net is stuk, de lijnen komen omhoog, er liggen veel steentjes in het gravel, etc?)

TV Nieuwe Sloot regelt zelft het onderhoud van de buitenbanen. Heeft u vragen of opmerkingen over de bovenstaande onderwerpen, stuur dan een mailtje aan: [email protected] Medewerkers van het tenniscentrum zijn niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenbanen. Het heeft dus geen zin om hen daarop aan te spreken.

We stonden op de baan en toen gingen de sproeiers aan. Waarom?

Alle banen worden onderhouden, en daarvoor is sproeien van tijd tot tijd nodig, in de zomer wel dagelijks 4 keer. Dat gebeurt 3 keer 's nachts en één keer overdag, en wel om 12.00 uur. De beregening begint bij baan 1 en 2 en zo volgend. Het duurt steeds een paar minuten.

Wat kunnen de leden van de tennisvereniging zelf doen om het park schoon en netjes te houden?

  • Ervoor zorgdragen dat de banen altijd netjes worden achter gelaten, dus altijd vegen;
  • Afval weggooien in de bakken die daarvoor zijn neergezet.  (Voor oude tennisballen staat er een speciale bak op het middenterrein).
  • Kopjes, glazen, borden etc. van het centrum terugbrengen naar de bar.

Als iedereen een steentje bijdraagt, houden we de tennisbanen schoon en netjes. 

Contributie

Wat betaal ik als lid om te kunnen tennissen?
Als lid betaal je maandelijks contributie en daarvoor kun je onbeperkt gebruik maken van de buitenbanen (zowel tennis als padel). Wil je als lid gebruik maken van een binnenbaan, dan krijg je 50% korting. Via de ClubApp kun je een baan reserveren en direct betalen.

 

Overige vragen

Mag ik een introducé meenemen (die dus geen lid is van de vereniging)?

Introducés zijn welkom tegen betaling van €5,00 voor kinderen tot 18 jaar en €10,00 voor senioren vanaf 18 jaar. Bij het reserveren van een baan in de KNLTB-app, krijg je vanzelf de vraag: Met wie ga je spelen? Daar kan de introducé worden toegevoegd en de kosten hiervoor direct betalen via iDeal. Dit geldt zowel voor de buitenbanen als de binnenbanen.

Wat is eigenlijk het verschil tussen rolstoeltennis en lopend tennis, afgezien van de rolstoel?
 
Er is veel minder verschil dan je denkt. De regels en de telling zijn hetzelfde, men speelt ook single en dubbel, gemengd dubbel en zelfs integratiedubbel (waarbij een loper en een roller in een team spelen).
Het enige verschil is eigenlijk dat de roller de bal twee keer mag laten stuiteren en de loper niet.
In de praktijk zie je dat veel rollers zo snel zijn dat die tweede stuit vaak niet nodig is. 
Dus: als je als loper een keer met een roller zou willen spelen: het kan bij TV Nieuwe Sloot!