Veelgestelde vragen over TV Nieuwe Sloot

Dit overzicht wordt geregeld aangevuld.

Banen en onderhoud park

Bij wie moet ik mankementen aan de buitenbanen melden (bijvoorbeeld: het net is stuk, de lijnen komen omhoog, er liggen veel steentjes in het gravel, etc?)

TV Nieuwe Sloot regelt zelft het onderhoud van de buitenbanen. Heeft u vragen of opmerkingen over de bovenstaande onderwerpen, stuur dan een mailtje aan: [email protected] Medewerkers van het tenniscentrum zijn niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenbanen. Het heeft dus geen zin om hen daarop aan te spreken.

We stonden op de baan en toen gingen de sproeiers aan. Waarom?

Alle banen worden onderhouden, en daarvoor is sproeien van tijd tot tijd nodig, en wel dagelijks 4 keer. Dat gebeurt 3 keer 's nachts en één keer overdag, en wel om 12.00 uur. De beregening begint bij baan 1 en 2 en zo volgend. Het duurt steeds een paar minuten.

Wat kunnen de leden van de tennisvereniging zelf doen om het park schoon en netjes te houden?

  • Ervoor zorgdragen dat de banen altijd netjes worden achter gelaten, dus altijd vegen;
  • Afval weggooien in de bakken die daarvoor zijn neergezet.  (Voor oude tennisballen staat er een speciale bak op het middenterrein).
  • Kopjes, glazen, borden etc. van het centrum terugbrengen naar de bar.

Als iedereen een steentje bijdraagt, houden we de tennisbanen schoon en netjes. 

Financiële vragen

Wordt de contributie lager, nu leden van TV Nieuwe Sloot geen gebruik hebben kunnen maken van de kortingsregeling voor binnenbanen? 

Dat zal een bespreekpunt worden op de agenda van de Algemene Ledenvergadering (ALV). Naar nu blijkt heeft de vereniging in de winter minder kosten gemaakt voor de huur van binnenbanen. Het bestuur bekijkt momenteel de opties om dat voordeel te goede te laten komen aan de leden.
 
Overigens is de contributie in lijn met die van tennisvereniging TEAN. Daar betalen nieuwe leden 200 euro per jaar. Dat is weliswaar 22 euro minder dan bij TV Nieuwe Sloot, maar daartegenover staat dat leden van TEAN bardiensten draaien of andere vrijwilligerstaken uitvoeren. Doen ze dat niet, dan kost dat hun nog eens 60 euro extra
 

Overige vragen

Ik krijg gasten op bezoek, hoe zit het met de kleedkamers?

De kleedkamers zijn, net als de vier hallen, gevorderd door de gemeente Alphen aan den Rijn, t.b.v. GGD (corona) en Veiligheidsregio (noodopvang). De kleedkamers zijn ter beschikking gesteld aan de Oekraïense vluchtelingen. Zo hebben ze wat privacy.

Met het oog op de KNLTB-competities hebben wij dit gemeld bij de KNLTB. De tennisbond heeft hierover een mededeling geplaatst op de KNLTB-website bij alle competitiewedstrijden die bij ons gehouden worden.

Er zit momenteel niets anders op dan je om te kleden in de toiletten.

Mag ik een introducé meenemen (die dus geen lid is van de vereniging)?

Introducés zijn welkom tegen betaling van €5,00 voor kinderen tot 18 jaar en €10,00 voor senioren vanaf 18 jaar. Bij het reserveren van een baan in de KNLTB-app, krijg je vanzelf de vraag: Met wie ga je spelen? Daar kan de introducé worden toegevoegd. Op basis van die reservering ontvang je als lid een factuur.

Wat is eigenlijk het verschil tussen rolstoeltennis en lopend tennis, afgezien van de rolstoel?
 
Er is veel minder verschil dan je denkt. De regels en de telling zijn hetzelfde, men speelt ook single en dubbel, gemengd dubbel en zelfs integratiedubbel (waarbij een loper en een roller in een team spelen).
Het enige verschil is eigenlijk dat de roller de bal twee keer mag laten stuiteren en de loper niet.
In de praktijk zie je dat veel rollers zo snel zijn dat die tweede stuit vaak niet nodig is. 
Dus: als je als loper een keer met een roller zou willen spelen: het kan bij TV Nieuwe Sloot!
 
Wanneer krijgen we weer toegang tot de indoor tennisbanen?
Vanaf uiterlijk 1 februari 2023 krijgen we weer 3 indoortennisbanen tot onze beschikking. Hoe deze te reserveren zijn volgt spoedig.