Ondersteuning Rolstoeltennis

 

Gewoon sporten is niet vanzelfsprekend voor kinderen met een lichamelijke beperking. De Esther Vergeer Foundation maakt gewoon sporten op een gewone vereniging mogelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Door de Esther Vergeer Foundation kunnen kinderen genieten van sport in verenigingsverband. Net als ieder ander kind!

Nieuwe Sloot werd in 2014 de eerste Join the Club en hier zijn we nog altijd trots op. Inmiddels kunnen we spreken over een hele afdeling rolstoeltennis. We danken de foundation in alle ondersteuning die wij van ze krijgen! Van het in bruikleen hebben van rolstoelen tot aan kennisdeling en ondersteuning in werving.

 

TV Nieuwe Sloot is aangesloten bij de KNLTB en vindt, net als de KNLTB rolstoeltennis belangrijk. De KNLTB adviseert en ondersteunt ons op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij het verder uitbouwen van het rolstoeltennis. Inmiddels hebben wij de gouden status bereikt binnen het programma van de KNLTB: we zijn een vereniging waar rolstoeltennis volledig geïntegreerd is binnen de vereniging, en we bieden tennissers met ambitie voor de (inter)nationale top een volwaardig trainings- en wedstrijdprogramma.

De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters, ook op het gebied van rolstoeltennis.

Wij zijn de tennisbond bovendien dankbaar voor hun financiële ondersteuning ten behoeve van het lidmaatschap van onze jeugdsporters.