Veelgestelde vragen

Hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan via de mail aan [email protected] of [email protected].

Wat is alles-in-1?

Tennis Alles-in-1: tennissen, trainen en wedstrijden spelen voor een vaste prijs
Tennis is de allerleukste sport! Maar niet altijd even overzichtelijk en makkelijk te regelen. Vaak moet er voor het lidmaatschap, de competitie, de tennislessen en andere activiteiten apart worden opgegeven en betaald. Dit kan anders! Daarom hebben we bij TV Nieuwe Sloot het Tennis Alles-in-1 pakket geïntroduceerd. Met dit pakket kunnen kinderen het hele jaar tennissen, trainen en wedstrijden spelen voor een vaste prijs. Bovendien komen kinderen zo meer op de vereniging, spelen
vaker wedstrijdjes, maken sneller vriendjes en hebben daardoor meer plezier.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op tennis?

Bij TV Nieuwe Sloot kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich aanmelden voor de alles-in-1 pakketten. Ze worden dan op leeftijd en niveau ingedeeld. Wil je toch al eerder beginnen dan 5 jaar? Neem dan even contact op met onze tennisschool. Bij voldoende belangstelling kan er ook voor de 3-4 jarigen een groepje worden gevormd. 

In deze eerste fase staat plezier centraal. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. 

Zijn er proeflessen?

Wil je een keertje meedoen? Dat kan! Neem dan contact op met de tennisleraren. Zij bekijken dan met welk groepje je het beste een keertje mee kan doen. Vind je het leuk? Dan kunnen ze je ook meer vertellen over wanneer de lessen zijn en hoe je je hiervoor kunt inschrijven.

Waarom competitie (Tenniskids)?

Met Tenniskids (zo noemt de KNLTB de competitie voor de jeugd t/m 12 jaar) kunnen kinderen al heel snel echt tennissen. Door de materialen en oefeningen af te stemmen op de mogelijkheden van jeugdleden spelen ze vrijwel direct een rally. En dat maakt tennis leuk. 

Blauw, rood, oranje, groen en junioren?

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022

Wanneer je uit de groene competitie groeit, stroom je door naar de junioren. Junioren kunnen meespelen aan de KNLTB Junioren competitie 10 t/m 14 jaar of 11 t/m 17 jaar. Dit is de fase tussen de Tenniskids en de senioren. Je speelt wedstrijdjes met leeftijdsgenootjes, maar wel al met dezelfde regels en ballen als de senioren.

Hoe word ik lid?

Op de pagina van TV Nieuwe Sloot kun je je inschrijven voor een jeugdlidmaatschap. Daarnaast is er de keuze uit drie alles-in 1 pakketten. Om een goede indeling te kunnen maken, vragen we je ook nog in te schrijven bij de tennisschool. Zij zorgen voor de indeling van de lessen en nemen contact met je op over wanneer jouw lesmoment is. 

Hoe kom ik in een lesgroep?

Via het online tennisplatform van I’M Tennis kun je je aanmelden voor de tennislessen en de betalingen van de (extra) tennislessen. Het aanbod voor het komende schooljaar kun je hier al vinden.

Ben je nog niet geregistreerd? Ga dan naar https://www.imtennis.nl/registreren om je te registreren. Zodra je de registratie eenmalig hebt doorlopen heb je toegang tot je persoonlijke I'M Tennis omgeving. Hier kun je je inschrijven voor al jouw tennistrainingen en andere activiteiten en toernooien.

Alle communicatie rondom je inschrijving verloopt via je eigen I'M Tennis account. Zo kun je bijvoorbeeld altijd zien waarvoor jij je hebt ingeschreven, kun je dit zelf aanpassen en heb je uiteindelijk inzage in jouw persoonlijke planning (speelkalender) zodra we je hebben ingedeeld. Voordat je je gaat registreren en aanmelden kan het handig zijn om voor extra uitleg eerst even te kijken op https://www.imtennis.nl/pagina/35892-faq.

Wat houdt de fysieke training in?

Samen met de tennisschool heeft TV Nieuwe Sloot hebben we een visie ontwikkelt waarbij ingezet wordt op de totale motorische en mentale ontwikkeling van onze kinderen. Door fysieke training toe te voegen aan de lessen wordt aandacht besteed aan een snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Dit komt niet alleen ten goede van je tennis vaardigheden, maar is ook nog eens heel gezond! Daarvoor wordt naast de tennisles ook fysieke les aangeboden (zie pakket goud).

Voor de fysieke training is geen hele tennisbaan nodig, daarom worden deze lessen in een grotere groep gegeven. Zo houden we ook de kosten ook zo laag mogelijk.

Wanneer is er les, competitie en actviteiten?

Vooraf aan elk schooljaar wordt er een jaarkalender opgesteld. Deze wordt gedeeld met alle lesklanten en kan ook hier gevonden worden (nog niet beschikbaar voor 2023).

Ik ben geïnteresseerd in rolstoeltennissen, maar weet nog niet of het echt iets voor mij is. Wat kan ik doen?

Neem contact op met [email protected] voor een oriëntatiegesprek en een proefles. We hebben vast wel een leen-sportrolstoel voor je.