Competitiespelen bij de jeugd

Competitie hoort erbij!

Onderdeel van het alles-in-één-pakket is ook deelname aan de competitie. Tijdens de competitie breng je de geleerde vaardigheden in de praktijk, je speelt het echte tennisspelletje! Daarnaast is er ook veel gezelligheid, je speelt namelijk in een team en je ontmoet allemaal tennissers van andere verenigingen. Kortom, een hoogtepunt van het tennissen bij een vereniging! 

 

Teamindeling

Een aantal maanden voor de start van de voor- en najaarscompetities worden de teams ingeschreven bij de bond. De jeugdcommissie stelt samen met de tennissschool de teams samen. In principe streven we ernaar iedereen in te delen en houden we de teams waar mogelijk hetzelfde. Voorkeuren voor teamsamenstelling kun je altijd doorgeven via [email protected] We kunnen niet garanderen dat alle teams hetzelfde blijven, omdat we altijd te maken hebben met in-, uit-, en doorstroom van jeugdleden. Daarnaast hebben we geen groot aantal jeugdleden, waardoor het een extra uitdaging is om goede teams te maken. 

In de bijlage onderaan deze pagina worden de teamindelingen geplaatst zodra deze bekend zijn.  

 

Speeldata 

In het voorjaar wordt er op zeven (rood en oranje) of acht (groen en geel) zondagen gespeeld: https://www.tennis.nl/media/jqvn1bix/knltb-tennis-speeldata-voorjaarscompetitie-2024.pdf

En in de najaarscompetitie gaat het om 5 speeldagen (zondag) tussen half september tot en met eind oktober: speeldata-knltb-najaarscompetitie-2023.pdf (centrecourt.nl)

 

Publicatie speelschema

Voor de start van de competitie krijg je via de KNLTB bericht dat de speelschema's bekend zijn. Via onderstaande handleidingen vind je hoe je deze zelf kunt vinden. 

-       Handleiding rood en oranje

-       Handleiding groen

-       Juniorenteams kunnen de planning vinden via mijnknltb.toernooi.nl Daar kun je een eigen account aanmaken.

De starttijden zijn in de meeste gevallen nog niet bekend, maar zijn uiterlijk 8 dagen voor de wedstrijddag te vinden door bovenstaande instructies te volgen.  

 

Voorbereiding voor de competitie

In de lessen wordt er hard gewerkt aan de tennisvaardigheden en het speelplezier. Met deze praktische tips komt het vast ook goed met de organisatie van de competitie:

-       Maak een appgroep aan of zorg op een andere manier voor communicatie met de teamleden. Wellicht is de oude appgroep nog intact, zo niet dan kun je een nieuwe aanmaken. Via de KNLTB Clubapp kun je de contactgegevens van teamgenoten vinden: klik op 'maatjes' en het vergrootglas en zoek in de ledenlijst. 

-       Via de appgroepen kun je elkaar op de hoogte houden van de speelkalender en andere zaken omtrent jullie team. Ook kun je bijvoorbeeld afspraken maken om samen te rijden naar de uitwedstrijden. 

-       Voor de groen, gele en juniorenteams spreek je af wie de teamcaptain is. Bij het inschrijven zijn automatisch captains benoemd, zoveel mogelijk dezelfde als de voorgaande jaren, maar als jullie het anders willen regelen kan dat natuurlijk! 

-        Je zorgt er gezamenlijk voor dat er altijd voldoende spelers zijn op een speeldag. De rode competitie kan al gespeeld worden met 1 speler, voor oranje geldt dat er 2 spelers aanwezig dienen te zijn en de overige wedstrijden worden met tenminste 4 spelers van het eigen team gespeeld. 

 

Ook op de website van de KNLTB vind je nog wat meer informatie over tenniskids (tot en met groen) en de juniorencompetitie.

Teamindeling voorjaarscompetitie 2024.docx