Tennisvereniging Nieuwe Sloot en Alphense Boys verkennen samenwerking

12 juli 2023


10 juli 2023 - Tennisvereniging Nieuwe Sloot (TVNS) en Alphense Boys verkennen in de komende maanden de mogelijkheden voor een verhuizing van TVNS naar de accommodatie van de voetbalclub. Bestuurders van de twee verenigingen en sportwethouder Gert-Jan Schotanus zetten donderdag 13 juli a.s. hun handtekening onder een intentieverklaring over deze samenwerking.

Op de huidige locatie van de tennisvereniging in het Nieuwe Sloot-gebied komt woningbouw. De gemeente Alphen aan den Rijn is op zoek gegaan naar een andere locatie en kwam uit bij Alphense Boys. Bestuurders van beide verenigingen werden het in een aantal gesprekken snel eens om de mogelijkheden voor samenwerking verder te gaan verkennen. Deze verkenning wordt nu vastgelegd met de Intentieverklaring.

“Wij zijn zeer verheugd dat we nu met de voorbereidingen kunnen starten”, aldus wethouder Schotanus. De verkenning richt zich in algemene zin op de samenwerkingsmogelijkheden en meer specifiek op ruimtelijke aspecten, zoals de locatie en benodigde voorzieningen, en op de financiële randvoorwaarden. Schotanus: “Het gaat in dit stadium om een verkenning op hoofdlijnen. Uiterlijk medio november willen we de verkenning afronden en dan wordt ook duidelijk hoe we verder kunnen, of dat de locatie niet haalbaar wordt geacht.”

Voorzitter Willy Spanjer van TVNS is blij dat de tennisvereniging perspectief heeft op een nieuwe locatie. “We zijn de afgelopen maanden met de gemeente op zoek geweest naar een nieuwe locatie voor onze vereniging. We zijn verheugd dat Alphense Boys enthousiast heeft gereageerd op onze mogelijke komst. Net als wij gaan zij open de verkenning in. In de gesprekken tot nu toe zien we vooral voordelen, maar we realiseren ons ook dat we voor een grote uitdaging en veel werk staan. Na een aantal moeilijke jaren gaan we, samen met onze leden, ook deze uitdaging niet uit de weg, want een potje tennis of padel aan de Sportlaan, dat klinkt toch als een droom.“

Irina van Stijn, voorzitter van Alphense Boys, stelt eveneens – op dit moment – meer voordelen dan nadelen te zien. “De samenwerking biedt kansen om een aantal lang gekoesterde wensen van ons te realiseren, zoals de realisatie van een modern clubhuis en de uitbreiding van het aantal kunstgrasvelden. In ons eentje zijn dat financieel onhaalbare zaken. Samen kunnen we meer bereiken. Bovendien zijn voetballers ook vaak liefhebbers van tennis en padel. Wij zien voor alle partijen win-win en met die insteek gaan we ook de verkenning in.”

Alphense Boys heeft in een ledenvergadering begin juli de leden geïnformeerd over de stand van zaken. TVNS organiseert op 9 september a.s. een ledenvergadering om de verkenning toe te lichten.

Nieuwscategorieën


Reacties

Ed Verbeek 16-02-2024 21:17

Hoelang duurt de verkering, wanneer komt de verloving?

Mien van der Holst 13-07-2023 19:54

Veel succes met de onderhandelingen.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen