Informatiemarkt gemeente: Aangepaste plannen Nieuwbouw Nieuwe Sloot

08 december 2021

Tijdens de informatiemarkt van 11 maart jl. heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn een eerste schets gepresenteerd voor de locatie Nieuwe Sloot. Het beeld dat deze schetsen lieten zien werd bepaald door veel hoogbouw. Morgen wordt er een nieuwe schets gepresenteerd aan de raad tijdens de informatiemarkt. De bijeenkomst is online van 20.00-20.30 en kan door iedereen live meegekeken worden. Meekijken kan via deze link: https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/alphenaandenrijn/aa0da4a7-39a8-45c2-afbf-7eb38d2f0cfb

 

Nieuwe schets vanwege participatie met omwonenden;

Schetsen die eerder dit jaar zijn gepresenteerd zijn van de baan. De omwonenden waren niet te spreken over met name de hoge woontoren, de hoeveelheid woningen en bijkomende problemen. In samenspraak met de omwonenden is daarom een nieuwe schets gemaakt.

 

Visie vanuit bestuur

De vorige schets leidde bij ons tot de nodige zorgen; zo zorgde de lange doorlooptijd van het gehele project ervoor dat het nog jaren kon duren voordat er een nieuw tennispark is. Ook het bouwen van woningen direct naast de tennisbaan en de windoverlast die we mogelijk zouden kunnen ervaren bij het tennissen naast hoogbouw zagen wij als risico's. Met deze nieuwe schetsen worden deze problemen waarschijnlijk voor het grootste gedeelte opgelost; we zouden al snel aan de slag kunnen met de aanleg van een nieuw tennispark, er is meer afstand tussen de tennisbanen en het bebouwde gedeelte en de woontorens worden veel minder hoog waardoor windoverlast beperkt blijft. De nieuwe schets brengt dus zeker een aantal verbeteringen! 

De nieuwe schets roept ook nog wat vragen bij ons op;

  • Wie wordt de eigenaar van de tennisbanen?
  • Is er ruimte voor een eigen clubhuis?
  • Wat komt er in het overdekte racketcentrum?
  • Is het betaalbaar?
  • Wanneer gaat de bouw starten?

Zolang er geen antwoord op deze vragen is, weten we ook nog niet of deze plannen wel haalbaar zijn. Dat zal de komende tijd nog uitgezocht moeten worden.

 

Informatieavond vereniging 
Op dinsdag 11 januari om 20.00 uur organiseren we een online informatieavond voor onze vereniging. Daarin herhalen we nog een keer wat in grote lijnen de plannen zijn en is er vooral de mogelijkheid om jouw vragen te stellen. We zijn ook benieuwd wat jij ervan vindt. De link voor de bijeenkomst ontvang je op de dag van de informatieavond. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen