Update: Centrum Nieuwe Sloot is opvanglocatie voor vluchtelingen, Kleedkamers niet beschikbaar

12 maart 2022


Nieuwe Sloot wordt opvanglocatie vluchtelingen uit OekraïneSinds het weekend van 19 maart is Nieuwe Sloot in gebruik genomen als crisis noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang vindt plaats in tennishal 3 en 4 en hiermee komen dan ook alle tennismogelijkheden op de binnenbanen per direct te vervallen.

Daarnaast zijn de kleedkamers niet meer beschikbaar voor de sporters (de toiletten zijn wel gewoon open).

Het is nog onduidelijk hoe deze crisis zich gaat ontwikkelen en wat de impact voor onze vereniging zal zijn. Via onze website zullen we iedereen de komende periode zo goed mogelijk op de hoogte houden en regelmatig updates plaatsen. De gemeente doet dit over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne op hun eigen website: https://www.alphenaandenrijn.nl/hulpoekraineWe hopen dat we op jullie begrip en medewerking kunnen rekenen!

Opvang op Nieuwe SlootIn de tennishallen van Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn wordt het Regionaal Centrum Vluchtelingen Spreiding van Veiligheidsregio Hollands Midden ingericht. Op die locatie kunnen vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen, die niet direct terecht kunnen bij een opvanglocatie in één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio. Er wordt nu al met man en macht gewerkt om vanaf komende vrijdag de eerste vluchtelingen te kunnen ontvangen.

De groep vluchtelingen uit Oekraïne bestaat voornamelijk uit moeders en kinderen.Ook zijn er enkele ouderen bij en een aantal grotere gezinnen waarvan de vader wel mee mocht reizen vanuit Oekraïne. Maximaal kunnen er 100 mensen tegelijk voor opvang terecht. Afgesproken is dat deze opvang maximaal 72 uur zal duren. Het doel is om de Oekraïners in deze onzekere en onveilige tijd hier op adem te laten komen.

Sinds vorig jaar maart is Nieuwe Sloot als vaccinatielocatie door GGD Hollands Midden in gebruik en sinds eind vorig jaar ook als testlocatie. Deze activiteiten blijven gewoon doorgang vinden. De tennishallen zullen echter niet meer beschikbaar zijn voor de sporters.

Overzicht TV Nieuwe SlootBESCHIKBARE TENNISBANEN bijna speelklaarTENNISLESSEN & ROMMELPOT naar buitenWAT KUN JIJ DOEN? aanmelden als vrijwilligerBEGRIP kunnen we op je rekenen?
Beschikbare tennisbanenOp dit moment wordt er hard gewerkt aan het gereed maken van de buitenbanen. Nu de vorstperiode tot een eind is gekomen, zullen naar verwachting maandag de eerste banen vrijgegeven worden. De banen zijn nu nog geblokkeerd, maar wanneer ze worden vrijgegeven door het onderhoudsteam, zullen de banen ook weer te reserveren zijn via de website of Club App.De onderhoud- en beheerscommissie zit er bovenop! Vragen over de banen kun je stellen via: [email protected] 

Wat kun jij doen?

Kom niet naar de locatie met spullen of een hulpaanbod. Als je wilt helpen kun je dat aangeven via [email protected]. Hier kun je ook met vragen over deze situatie terecht. Beantwoording kan door de drukte vanwege het opvangen van de Oekraïense vluchtelingen even duren. Wij vragen hiervoor begrip en doen ons best zo spoedig mogelijk op de mails te reageren.

Tennislessen & Rommelpot naar buitenDe tennislessen die binnen worden gegeven zullen verplaatst worden naar buiten. Je krijgt hier bericht over van je tennistrainer. Voor de rollers wordt gekeken naar een passend alternatief op een binnen locatie.Ook de dinsdagmiddag rommelpot verschuift naar buiten toe. 

We hopen dat we op jouw begrip kunnen rekenen!

De corona is nog niet de deur uit, of de volgende crisis heeft ons inmiddels bereikt. Omdat we hier te maken hebben met een crisissituatie kan de situatie zelfs per uur verschillen. Het kan dus zo zijn dat je verblijf op de club anders kan zijn dan je gewend bent. We vragen begrip te hebben met de situatie en waar nodig je medewerking te verlenen. De vereniging staat in nauw contact met de opvang om alles in zo goed mogelijke banen te leiden. Heb je vragen of suggesties, stuur dan een mail naar [email protected]

 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Nienke Groenendijk 12-03-2022 14:41

Gaat mijn dochter woensdag wel les krijgen?

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen